Ben jij op dit moment bezig met de zoektocht naar een (nieuw) huis en lijkt ieder huis bij de eerste bezichtiging naar jouw idee wel prima? Pas dan op, want de kans is groot dat dit door de roze wolk komt waar jij je op bevindt. Bij het tweede bezoek zal je al snel merken dat er misschien toch wat gebreken aanwezig zijn. Om te voorkomen dat je de ernst van deze gebreken over het hoofd ziet, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. In dit artikel bespreken we alle ins en outs van een bouwkundige keuring.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring wordt gedaan om de staat van je toekomstige woning te bepalen. Tijdens deze keuring bekijkt een specialist de desbetreffende woning nauwkeurig na, van boven naar beneden aan de binnen- en buitenkant. Deze check wordt enkel visueel uitgevoerd, er wordt niks verplaatst of opengebroken. Er wordt wel zowel aandachtig op het dak gekeken als in de kruipruimte om de vloer te inspecteren. Na deze keuring wordt er een rapport opgesteld met een schatting van de totale kosten voor reparaties en onderhoud van het huis. 

Waarom zou ik een keuring laten doen?

Een bouwkundige keuring wordt natuurlijk niet gratis gedaan, dus ik begrijp dat je je afvraagt of dit écht noodzakelijk en daarvoor een goede investering is. Het antwoord hierop is ja. Het is belangrijk om te weten welke extra kosten je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, zodat je niet met onverwachte hoge kosten komt te zitten. Ook kun je een bouwkundige keuring gebruiken als ontbindende voorwaarde. Dit betekent dat de keuring zo een deel wordt van de onderhandeling met de verkopers van het huis. Je kunt het dus gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs. 

Diensten van Homekeur 

Heb je nu interesse gekregen in een bouwkundige keuring bij de zoektocht naar je nieuwe droomhuis? Neem dan zeker even een kijkje naar de diensten van Homekeur. Je kan bij hen onder andere een bouwtechnische keuring aanvragen, maar ze zijn bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen. Dit is ook geen overbodige luxe met de stijgende energie- en gasprijzen tegenwoordig. 

Wat is een bouwkundige keuring en waarom is zou je deze laten doen? 

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *