Hoewel het zoeken naar een nieuw huis een spannend avontuur is, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de zorgen of alles wel perfect zal zijn. Maar in plaats van te piekeren over kleinere details, moet u zich afvragen of er geen grotere problemen zijn – zoals een ongedierteprobleem.

Ongedierte in huis

Ongediertebestrijding is een dure aangelegenheid die vaak verwaarloosd wordt, waardoor huizen vatbaar worden voor aantasting. Als u niet oppast, kan uw nieuwe huis een geldput vol knaagdieren en insecten worden. Wij willen u voorzien van de kennis die veel mensen over het hoofd zien, zodat u een beter geïnformeerde aankoopbeslissing kunt nemen.

Bedmijt (Bedwantsen)

Bedwantsen zijn moeilijk op te merken en ze kunnen overal naartoe worden vervoerd, waardoor ze een enorm probleem vormen. Als u een huis bezoekt en er is zelfs maar een klein teken van bedwantsen, ga dan snel weg. Niet alleen zuigen deze beestjes uw bloed, wat jeukende wonden veroorzaakt, maar professionele bedwantsbestrijding voor een plaag kunnen ook honderden euros kosten.

 

Als u roestkleurige vlekken ziet op stof in huis, kijk dan goed. Dit kunnen opgedroogde bloedvlekken zijn. Controleer meubels en beddengoed op tekenen van ongedierte, vooral in spleten en onder naden. Als u kleine bruine insecten ziet wegrennen, is het tijd om het huis te verlaten!

Knaagdieren

Als het buiten kouder wordt, zoeken veel dieren warmte door in contact te komen met mensen. Enkele van deze knaagdieren zijn muizen, ratten en eekhoorns. Hoewel ze onschuldig lijken, kunnen ze in feite veel schade aanrichten.

 

Hoewel ze ongevaarlijk lijken, kunnen knaagdieren een ernstige bedreiging vormen voor huiseigenaren. Dit ongedierte draagt en brengt ziekten over, en hun urinedruppels kunnen astma-aanvallen bij kinderen veroorzaken. Knaagdieren reizen ook in groepen en brengen vaak vlooien, teken, mijten en luizen mee naar binnen! Knaagdieren zijn niet alleen dragers van ziekten, ze zijn ook destructief als ze zich nestelen; het is bekend dat ze gipsplaten, hout en bedrading doorkauwen.

 

Gaten waarvan u denkt dat ze te klein zijn om door te komen, zijn in werkelijkheid de perfecte maat voor dieren. Bijvoorbeeld, Noorse ratten passen door gaten zo klein als kwartjes, en huismuizen hebben slechts een ruimte ter grootte van een stuiver nodig. Een van de grootste indringers tijdens de wintermaanden zijn dakratten. Deze knaagdieren leven meestal in bomen, maar zoeken warme zolders op om zich te nestelen als de temperatuur buiten daalt.

 

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat knaagdieren deze winter uw huis niet binnenkomen. Uw huis regelmatig controleren op scheuren of gaten is een goed begin. U moet ook alle scheuren en gaten die u vindt, dichten. Daarnaast is het belangrijk om voedsel voor huisdieren en ander voedsel afgesloten te houden, zodat de geur geen knaagdieren aantrekt. Ten slotte moet u erop letten dat kookplaatsen en grills zowel binnen als buiten uw huis schoon blijven.

 

Woninginvasies door ratten bestaan meestal uit tekenen als uitwerpselen, knaagsporen, holen, vernielde voedselpakketten en geluiden. Aangezien ratten nachtdieren zijn die overdag tot 15 uur slapen, is het waarschijnlijker dat u ze ’s nachts hoort rondscharrelen. Als u denkt dat u een plaag van dit ongedierte heeft, laat ze dan niet uw festiviteiten verstoren.

Voordat u een huis koopt

Het vinden van een nieuw huis kan overweldigend zijn, en een van de laatste dingen waar u zich zorgen over wilt maken is het inspecteren op ongedierte. In dit artikel hebben we slechts enkele van de plaagdieren die uw huis kunnen binnendringen besproken.

 

Bescherm uzelf tegen verhuizing naar een huis met ongedierte door het eerst te laten inspecteren, met name op wespen, kakkerlakken, spinnen en timmermieren. Doe dit voordat u papieren tekent! Ongedierte is het laatste waar iemand zich zorgen over wil maken in zijn nieuwe huis – u moet uzelf alleen zorgen maken over zaken als hoe groot de achtertuin is. Verhuizen moet een plezierige ervaring zijn, dus zorg ervoor dat het ook ongediertevrij is. Ongediertebestrijding Tilburg helpt u graag met een inspectie voor u een nieuwe woning koopt!

Huis kopen? Kijk of het ongediertevrij is!

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *