Bedwantsen zijn zeer hardnekkige ongedierte om te bestrijden en ook zeer vervelend. Wij zullen u in dit artikel eerst een paar ongedierte uitleggen die lijken op bedwantsen, maar die het niet zijn. Vervolgens krijgt u 8 handige tips over wat u zelf kunt doen tegen bedwantsen.

7 ongedierte die lijken op bedwantsen

Bedwantsen zijn een echte plaag waar u absoluut niet mee te maken wilt hebben. Echter, moet u niet gelijk schrikken en denken dat u last heeft van bedwantsen. Want er zijn 7 ongedierte die veel lijken op bedwantsen.

Ongedierte die op bedwantsen lijken

Hoewel bedwantsen kleine, roodbruine beestjes zijn die u op uw matras kunt zien, moet u oppassen voor ander algemene ongedierte die erop lijken.

Boekenluis (Stofluizen)

Boekluizen worden vaak verward met hoofdluizen, maar ze doen zich eigenlijk tegoed aan schimmel en meeldauw in plaats van aan menselijk haar. In feite zijn ze genoemd naar hun gemeenschappelijke habitat: oude boeken die schimmel ontwikkelen in vochtige omstandigheden. Voordat de airconditioning was uitgevonden, kwamen boekenluizen veel vaker voor omdat hun favoriete omgeving veel gemakkelijker te vinden was.

 

Hoewel boekluizen en bedwantsen veel fysieke kenmerken gemeen hebben, zijn er een paar belangrijke manieren om ze uit elkaar te houden. Zo worden boekluizen meestal bij ramen of deuren gevonden, terwijl bedwantsen zich meestal in spleten verstoppen. Een ander verschil is dat boekluizen meestal wit zijn, terwijl bedwantsen elke kleur kunnen hebben, van bruin tot rood.

 

Hoewel boekluizen niet gevaarlijk zijn, kunnen ze uw voedsel aantasten als ze erin terechtkomen, wat voor huiseigenaren voldoende reden is om ze op te ruimen.

Tapijtkevers

Hoewel meer mensen over het algemeen bekend zijn met volwassen bedwantsen, bestaan er veel babybedwantsen. Ongedierte zoals tapijtkevers lijken sterk op volwassen bedwantsen.

 

Een tapijtkever is ongeveer even groot en vormig als een bedwants, en heeft meestal een vergelijkbare kleur. De belangrijkste herkenningsfactor tussen de twee is dat tapijtkevers vleugels hebben.

 

Tapijtkevers zijn extra lastig dan ander ongedierte omdat ze zich voeden met natuurlijke vezels in uw huis, inclusief matrassen van natuurlijke vezels.

 

Als u een plaag heeft, is het de moeite waard om u te ontdoen van tapijtkevers, ook al zijn ze voor de meeste mensen niet schadelijk. Sommige mensen kunnen er echter een allergische reactie op krijgen.

Spintkevers

Spintkevers lijken qua uiterlijk meer op bedwantsen dan tapijtkevers. Het belangrijkste verschil is hun lichaamsvorm.

 

Beide insecten hebben een ovaal lichaam, maar een bedwants is platter dan een spintkever. U kunt een bedwants zien als een appelzaadje, terwijl een spintkever meer lijkt op het eetbare deel van een pinda.

 

Net als boekluizen zijn spintkevers alleen gevaarlijk als ze in uw eten komen.

Schapenteek

De schapenteek is een veel voorkomende plaag in Nederland die zich zowel met mensen als dieren voedt. Ze voeden zich meestal met schapen, maar ook met veel andere zoogdieren, waaronder mensen. Helaas worden ze vaak hondenteken genoemd. Deze teken zijn echter vooral bekend omdat ze in Nederland de ziekte van lyme kunnen overbrengen.

 

Hoewel zowel bedwantsen als schapenteeken afhankelijk zijn van bloed om te overleven, verkrijgen ze dat op verschillende manieren. Bedwantsen nemen een paar beten en gaan dan weer verder, terwijl schapenteeken op hun plaats blijven tot ze verwijderd worden.

 

Een schapenteek is een soort insect dat verward kan worden met een bedwants. Ze worden meestal buiten gevonden en niet in bedden, zoals bedwantsen.

 

Als u een schapenteek ziet, hoeft u zich geen zorgen te maken: ze zullen uw huis niet aantasten en het is meestal een eenmalig probleem.

Nimf kakkerlakken

Wanneer een kakkerlak voor het eerst uit zijn ei komt, wordt hij een nimf-kakkerlak genoemd. Nimfen lijken qua uiterlijk en grootte sterk op bedwantsen.

 

Bedwantsen veranderen ook van kleur tijdens hun leven. Ze worden wit geboren en worden kort daarna roodbruin.

 

Hoewel ze een dikker lichaam hebben, lijken baby kakkerlakken op spintkevers. Helaas is dit geen goed nieuws als u dacht dat u bedwantsen had.

 

Hoewel ze klein zijn, zijn kakkerlakken berucht omdat ze moeilijk weg te krijgen zijn als ze eenmaal uw huis hebben geteisterd. De beste manier om ze te verwijderen is het inhuren van een professionele ongediertebestrijder.

Vleermuiswantsen

Deze wantsen lijken het meeste op bedwantsen. Hun wetenschappelijke naam is Cimex adjunctus of Afrocimex constrictus. Het verschil tussen vleermuiswantsen en bedwantsen is op een microscopische niveau. Vleermuiswantsen lijken ongelooflijk veel op bedwantsen, zozeer zelfs dat u ze alleen van elkaar kunt onderscheiden door ze door een microscoop te bekijken en naar de lengte van hun haren te kijken.

 

Zoals hun naam al doet vermoeden, drinken vleermuiswantsen het bloed van vleermuizen. Als u vleermuizen op uw zolder of in uw garage heeft, is er waarschijnlijk ook een populatie van deze parasitaire insecten.

 

Het probleem komt wanneer u van de vleermuizen afkomt. De vleermuisbeestjes gaan misschien niet mee, wat problemen veroorzaakt omdat ze zich dan gaan voeden met bloed van mensen en huisdieren in plaats van hun gebruikelijke voedselbron.

Vlooien

Hoewel vlooien in de moderne wereld veel voorkomen, kunnen ze moeilijk te herkennen zijn. Op het eerste gezicht lijken bedwantsen en vlooien op elkaar omdat ze ongeveer dezelfde grootte en vorm hebben. Bij nadere beschouwing is echter gemakkelijk te zien dat vlooien meer een echte bruine kleur hebben in vergelijking met de roodbruine tint van bedwantsen.

 

Vlooien hebben een ronder lichaam dan bedwantsen, en ze hebben ook meer haar op hun lichaam.

 

Hoewel het vinden van vlooien in uw huis in plaats van bedwantsen u misschien aanzet tot feestvieren, wacht nog even met de festiviteiten. Vlooien kunnen huidirritatie en ademhalingsproblemen veroorzaken, dus moeten ze met dezelfde urgentie worden behandeld als bedwantsen.

Probleem identificeer en bestrijden

Voordat u een ongedierteprobleem aanpakt, moet u de bron van het probleem identificeren.

 

Voor het ongetrainde oog zijn bedwantsen moeilijk vast te stellen door alle gelijkenissen in de wereld. Bovendien, omdat bedwantsen klein en onaangenaam zijn, krijgen de meeste huiseigenaren slechts een glimp van ze te zien voordat ze weer weg zijn.

 

Als u denkt dat uw huis is geïnfiltreerd door bedwantsen of insecten die erop lijken, is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Ongediertebestrijders kunnen de oorzaak van het probleem achterhalen en uw nieuwe, ongewenste huisgasten voorgoed uit de weg ruimen.

8 tips voor bedwantsenbestrijding

Beoordelen van de plaag

Zoals we al eerder zeiden, als u één bedwants ziet, betekent dit dat er zich meerdere bedwantsen net buiten het zicht verbergen. Bovendien kunnen ze, ondanks hun naam, elk deel van je huis aantasten – niet alleen bedden.

  • Tenzij u een bedwants fysiek heeft gezien, kan het moeilijk zijn om te bepalen of de insectenbeten die u ervaart al dan niet van hen afkomstig zijn. Er zijn echter enkele andere indicatoren waarop u kunt letten die u een aanwijzing kunnen geven.
  • Roodbruine vlekken op uw lakens en een onbekende geur kunnen tekenen zijn van een bedwantsenplaag.
  • Als u overdag op zoek bent naar bedwantsen, wees dan bereid diep te zoeken, want ze zijn vooral ’s nachts actief.
  • Controleer de bedframe en matras op bedwantsen, en ook alle kleine, donkere ruimtes waar ze zich zouden kunnen verstoppen. Deze plekken zijn onder andere in lades en andere meubels.

Goede planning maken

Nadat u de ernst van de plaag heeft vastgesteld, is het tijd om na te denken over hoe u er vanaf komt. Het is belangrijk om te weten dat bedwantsen bestrijden moeilijk is. En voordat u actie onderneemt, kunt u overwegen om een professional in te huren, zodat de klus vanaf het begin goed en veilig wordt geklaard.

 

Uw plan moet uitgebreid zijn, met een lijst van de uitrusting die u nodig heeft en een gedetailleerd schema om er zeker van te zijn dat alles is geregeld.

 

Uitbraken beginnen met slechts een paar overlevenden, dus u wilt ze de eerste keer allemaal doden om toekomstige uitbraken te voorkomen.

Ruim kleine voorwerpen en linnengoeden op

U kunt beginnen met het verwijderen van alle kleine en losse voorwerpen uit de ruimte. Maar dit betekent niet dat u alles naar een andere kamer moet verhuizen. Doe al uw spullen in vuilniszakken of afsluitbare plastic containers om te voorkomen dat bedwantsen andere delen van uw huis besmetten. Ook al moet u uzelf ontdoen van wegwerpspullen zoals lakens, het wassen ervan in heet water kan helpen om de bedwantsen te doden. Bedwantsen worden gedood met hitte. Alles wat niet in de was kan, moet 30 minuten of langer op hoog vuur worden gezet.

De bedwantsen doden

Hoewel sommige mensen denken dat stofzuigen of reinigen met stoom alle bedwantsen kan doden, is dit niet altijd het geval. De damp van de chemicaliën in deze producten kan bedwantsen alleen afweren en ze tijdelijk doen verdwijnen. Als u er zeker van wilt zijn dat uw huis voorgoed verlost is van bedwantsen, gebruik dan een chemische behandeling op advies van een professional als u thuis kleine kinderen of huisdieren heeft.

 

U moet ook investeren in een afsluitbare matrashoes om ervoor te zorgen dat er geen bedwantsen kunnen ontsnappen.

 

Nadat u uw bedwantsen met succes heeft bestreden, is het tijd om uw huis schoon te maken.

Reinigen van alle gebieden die besmet waren

Zelfs als de bedwantsen verdwenen zijn, kan hun rommel blijven.

 

  • Als u de bedwantsen opruimt, wees dan uiterst voorzichtig dat u niets mist en geen bedwantsenresten door uw hele huis verspreidt.
  • Om bedwantsen te verwijderen, stofzuigt u eerst de betreffende ruimte. Zorg ervoor dat u alle eitjes en de huid verwijdert. Nadat u klaar bent, neemt u de stofzuiger mee naar buiten en leegt u hem in een verse plastic vuilniszak.
  • Nadat u alle met bedwantsen besmette spullen uit uw huis heeft verwijderd, reinigt u alle oppervlakken waarmee de bedwantsen in contact zijn geweest. Dit kan alles zijn waarmee de bedwantsen in aanraking zijn gekomen, zoals het bed of de muren.

 

Het kan geen kwaad om overdreven voorzichtig te zijn, vooral als het om bedwantsen gaat.

Wees altijd op de hoede

Hoewel u misschien alle bedwantsen heeft gedood en uw huis heeft schoongemaakt, betekent dat nog niet dat ze voorgoed weg zijn. Als u geen professional heeft ingehuurd, is er geen garantie dat u alle wantsen heeft verdreven. Het is belangrijk om uw matrassen regelmatig te controleren, zodat u eventuele besmettingen in een vroeg stadium kunt opmerken.

 

Als u denkt dat de bedwantsen weer zijn opgedoken, moet u opnieuw beginnen.

Een professionele ongediertebestrijder inhuren

Zoals eerder gezegd kan het moeilijk zijn om voorgoed van bedwantsen af te komen. De meest efficiënte methode om voorgoed van bedwantsen af te komen, zonder uw huis te vernielen, is een professional inschakelen wanneer u ze voor het eerst ziet.

 

Een professionele ongediertebestrijder kan uw probleem oplossen en u voorgoed verlossen van ongedierte. En niet te vergeten, u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over jeuk!

 

Als u denkt dat u misschien bedwantsen heeft, wanhoop dan niet! Onze ongediertebestrijders zijn experts in het snel en efficiënt bestrijden van bedwantsen.

Ongediertepreventie

Preventieve maatregelen zijn essentieel als u eenmaal van uw bedwantsenprobleem af bent. Met deze stappen zorgt u ervoor dat ze nooit meer terugkomen.

  • Om het risico op bedwantsen te verminderen, raden we aan uw huis schoon en netjes te houden. Dit voorkomt mogelijke schuilplaatsen voor bedwantsen. Daarnaast raden we aan om tapijten en matrassen regelmatig te stofzuigen en al het beddengoed te wassen.
  • Repareer eventuele scheuren in uw plinten, stopcontacten of raamkozijnen om te voorkomen dat bedwantsen binnenkomen.
  • Controleer voordat u uw koffer uitpakt in een nieuwe hotelkamer altijd op bedwantsen om te voorkomen dat u ze mee naar huis neemt.

Hoe u zich kunt verlossen van bedwantsen

Bedwantsen zijn meer dan een kleine ergernis, en als u niet onmiddellijk actie onderneemt om ze te behandelen, zullen ze een groot probleem worden. Een bedwantsenplaag zelf aanpakken is mogelijk, maar het is beter om meteen een professional in te schakelen.

 

Nu u weet hoe u van bedwantsen afkomt, is het tijd om uw kennis in praktijk te brengen en ze voorgoed uit uw huis te verbannen. Als uw huis wordt overspoeld door bedwantsen of een ander soort ongedierte, neem dan contact met Ongediertebestrijding Rotterdam op voor hulp.

Wat te doen tegen bedwantsen?

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *