Top 5 duurste ongedierte plagen om te bestrijden

Bescherm uw pand tegen deze top vijf van meest kostbare plagen om uit te roeien

Niemand wil te maken hebben met een plaag in zijn huis of bedrijf. Als je bedenkt dat ongedierte met twee of acht poten in de schaduw van je kamer op de loer ligt, kan iemands huid groen worden van afkeer. Ongedierte richt immers een ravage aan op uw bezittingen, maar ze vormen ook een aanzienlijk gezondheidsrisico. Sommige insecten zijn moeilijker uit te roeien en te beheersen dan andere.

Het uitroeien van ongedierte in uw huis is geen sinecure en de kosten voor het opruimen en verwijderen kunnen sterk variëren. De grootte van de plaag, de locatie (vooral als het moeilijk te bereiken is), en de hoeveelheid materiële schade spelen allemaal een rol in de prijs. Sommige soorten ongedierte zijn altijd duurder om te verwijderen dan andere. Hier is de top vijf van duurste ongedierte om te verwijderen in Den Haag.

1. Bedwantsen bestrijden

Aangezien bedwantsen op vele andere plaatsen dan matrassen kunnen infiltreren, is het geen wonder dat het gezegde “Laat de bedwantsen niet bijten” populair is. Je vindt ze in banken, fauteuils, tapijten, gordijnen, achter behang en zelfs in kleren in je kast, aldus The National Geographic. Meestal vallen ze je echter alleen aan als je slaapt, zodat ze zich ongestoord kunnen voeden, waardoor ze een andere naam krijgen: “bedwantsen”

Bedwantsen zijn kleine, vleugelloze insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Het zijn vraatzuchtige consumenten die mensen en huisdieren in je huis tot waanzin kunnen drijven. Ze bijten je terwijl je slaapt, waardoor ze zelfs overdag moeilijk te herkennen zijn. De volgende symptomen kunnen symptomen zijn van een bedwantsenplaag:

 • Jeukende huiduitslag die ’s nachts willekeurig verschijnt, kan bedwantsbeten zijn
 • Kleine bloedafdrukken op uw lakens die geen verband houden met wonden of verwondingen
 • Roestkleurige of bruinachtige vlekken die uitwerpselen van bedwantsen zijn
 • Kleine eierschalen of schuurkarkas
 • Grotere bedwantskolonies verspreiden een zoete, muffe geur

Omdat bedwantsen resistent zijn geworden tegen conventionele pesticiden, is bedwantsen bestrijden duurder. Bijgevolg kan een volledige uitroeiing tijdrovend en moeilijk zijn. Ze planten zich ook snel voort. Als u nu niets doet, kunt u binnen vijf dagen een enorme plaag hebben als u ze niet in de kiem smoort.

2. Termieten bestrijden

De termieten zijn klein maar gevaarlijk. Ze zijn zeer klein, vergelijkbaar met mieren, en leven in enorme kolonies die hout verorberen. Door hun kleine formaat kunnen deze insecten een tijdlang onopgemerkt blijven.

Omdat ze snel groeien en graag verborgen blijven, zijn ze moeilijk te bestrijden. Let goed op het volgende voor toekomstige referentie:

 • Modderbuisformaties langs je fundering
 • Kleine gaatjes in hout
 • Houtkleurige uitwerpselen
 • Doolhofpatronen op houten lambrisering
 • Vliegende termieten die bekend staan ​​als zwermers in de buurt
 • Stapels afgedankte vleugels

Helaas raken termieten vaak verborgen houten delen van uw huis, zoals uw funderingsplaat, wat grote structurele schade aan uw woning kan veroorzaken. Aangezien de behandeling van termietenplagen speciale methoden vereist, is deze bestrijdingsdienst duur.

3. Kakkerlakken bestrijden

Omdat kakkerlakken in elk klimaat kunnen leven en zich goed kunnen aanpassen, zijn ze moeilijk te bestrijden. Er zijn er meer dan 4.500 soorten kakkerlakken, waardoor deze plaag moeilijk te bestrijden is. Kakkerlakkenbestrijders vragen een hoge prijs om ze te doden omdat deze insecten onder extreme omstandigheden overleven.

Bovendien zijn kakkerlakken gevaarlijk in de omgang omdat ze vaak ziekten verspreiden. Hun poten kunnen allerlei ziektekiemen en bacteriën bij zich dragen, net als hun uitwerpselen. Als u te maken heeft met een kakkerlakkenprobleem, kunt u de volgende gezondheidsproblemen krijgen:

 • Dysenterie
 • Gastro-enteritis
 • Buiktyfus
 • Salmonella
 • Astma
 • Eczeem

Daarom is het van cruciaal belang uw huis of bedrijf schoon te houden. Dagelijks vegen, opruimen en voedsel op de juiste manier bewaren. Normale insectensprays zijn niet effectief bij een grote kakkerlakkenplaag.

4. Knaagdieren & muizen bestrijden

Deze knaagdieren vreten aan uw meubilair en knagen op de bedrading in uw huis. Ze kunnen kortsluiting veroorzaken en brand veroorzaken. Helaas is het vangen van ratten en muizen die zich in uw huis nestelen moeilijk.

Wetenschappers hebben ontdekt dat knaagdieren vele ziekten bij zich kunnen dragen, waaronder de builenpest en leptospirose. Daarom is het noodzakelijk dat u direct contact met hen vermijdt. Bovendien kunnen hantavirus en salmonella ook worden opgelopen via indirecte middelen zoals knaagdieruitwerpselen.

Muizen vormen een bedreiging voor uw voedselvoorziening en kunnen u zelfs ziek maken met hun urine en uitwerpselen. Ze zijn ook moeilijk te herkennen omdat ze graag nesten maken op verborgen plaatsen. Een paar voorbeelden van deze plekken zijn:

 • Binnen muren
 • Zolders
 • Kast
 • Kelders
 • Kruipruimtes

Verdelgers moeten weleens een muur breken om een rattennest te vinden, wat duur is. U kunt weliswaar muizenvallen in de winkel kopen, maar die zijn niet effectief omdat ze de kern van het probleem niet aanpakken.

Om volledige controle te hebben, moet u het nest vernietigen en alle mogelijke manieren voor hen om uw huis binnen te komen blokkeren. Dit kan ook professionele oongediertebestrijders vereisen om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

5. Bijen en wespen bestrijden

Hoewel bijen belangrijk zijn voor ons ecosysteem, kan een bijenkorf op uw terrein aanzienlijke schade veroorzaken aan uw huis.

Steken veroorzaken niet alleen pijn, maar kunnen ook leiden tot gevaarlijke ontstekingen. Voor mensen met ernstige allergieën kunnen steken levensbedreigend zijn omdat ze de luchtwegen doen sluiten en leiden tot zuurstoftekort met de dood als gevolg.

Het kan vrij duur zijn om van bijen en wespen af te komen, omdat uw verdelger de soort moet identificeren. Verschillende soorten vereisen verschillende behandelingen.

De bestrijdingskosten variëren ook afhankelijk van het type en de locatie van de nestkast. Deze insecten kunnen een nest bouwen in uw dakrand, dakspanten of zelfs muren, vandaar dat de prijs hoog is. Sommige soorten bijen kunnen structurele schade aan uw huis veroorzaken en ook binnenkomen via openingen die u misschien niet verwacht.

Zoek een betrouwbare ongediertebestrijder

U kunt op de lange termijn geld besparen door ongedierte te voorkomen in plaats van te wachten met behandelen. Als u bijvoorbeeld regelmatig termieten laat behandelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over een plaag en daaruit voortvloeiende schade aan uw huis.

Ongediertebestrijding Haag biedt een volledig scala aan ongediertebestrijding diensten om aan uw eisen te voldoen, of u nu hulp nodig heeft bij het uitroeien van een volledige plaag of het opzetten van preventieve ongediertebestrijding maatregelen. Zij leveren al tientallen jaren ongediertebestrijding in Den Haag en omgeving!

Top 5 duurste ongedierte plagen om te bestrijden

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *