Hoewel sommige insecten in de winter een winterslaap houden en migreren, moet u zich niet laten misleiden: ongedierte in huis kan net zo lastig zijn. In feite ziet u er misschien zelfs meer in uw huis omdat ze beschutting zoeken tegen het slechte weer buiten.

Om deze ongewenste gasten te helpen voorkomen, heeft Ongediertebestrijding Amsterdam een lijst opgesteld met zeven veel voorkomende insecten waar u deze winter op moet letten:

Mieren

Mieren komen waarschijnlijk uw huis binnen op zoek naar voedsel. Ze passen zelfs door de kleinste kieren en laten, eenmaal binnen, een geurspoor achter dat meer mieren aantrekt. Als u deze ongenode gasten niet in uw huis wilt, moet u alle voedselbronnen afsluiten en uw vloeren en aanrechten kruimelvrij houden.

Kevers

Veel mensen denken dat kevers migreren of een winterslaap houden om een koud klimaat te vermijden. In werkelijkheid overwinteren ze als ongedierte door zich in huizen te wringen via kleine ruimtes zoals ramen, ventilatieopeningen, kieren en schoorstenen op zoek naar warmte. Hoewel de meeste keversoorten ongevaarlijk zijn, kan er snel een plaag ontstaan als deze insecten onopgemerkt blijven.

Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes, vergelijkbaar met kevers, komen meestal uw huis binnen via kieren om het koude weer buiten te vermijden. Hoewel mensen vaak denken dat het een geluk is om een lieveheersbeestje tegen te komen, deelt u dat gevoel misschien niet als u ze ’s winters massaal in uw huis aantreft. Deze beestjes kruipen tijdens de koudere maanden samen om zich te verwarmen, dus een plaag van lieveheersbeestjes kan verontrustend zijn. Vermijd ze te schudden, want ze kunnen een gele vloeistof afscheiden die vlekken achterlaat en slecht ruikt als ze worden geplet.

Teken

Kleine bloedzuigers kunnen overleven bij vriestemperaturen, en zijn een van de weinige insecten die actief blijven in de winter. Aangezien dit ongedierte de ziekte van Lyme kan overbrengen, is het belangrijk uzelf en uw huisdieren te controleren nadat u naar buiten bent gegaan, om te voorkomen dat u ze mee naar binnen neemt.

Kakkerlakken

Kakkerlakken worden aangetrokken door warmte en vocht, waardoor ze in de winter naar binnen worden gedreven. Als u vermoedt dat u een kakkerlakkenprobleem heeft, wacht dan niet om actie te ondernemen. Dit ongedierte maakt ons niet alleen bang, maar kan ook voedsel besmetten en voedselvergiftiging veroorzaken door Salmonella of E Coli. Bovendien kunnen hun uitwerpselen en speeksel astma en allergieën veroorzaken. En als een jong kind te lang in hun buurt is, kan dat leiden tot blijvende gezondheidsschade.

Fruitvliegjes

Als de temperatuur daalt, wordt uw huis aantrekkelijker voor fruitvliegjes; die door kieren naar binnen glippen of uit supermarktproducten komen. Hoewel ze geen schade veroorzaken, kan hun aanwezigheid vervelend zijn. Als u deze winter een fruitvliegjesprobleem heeft: verwijder oude/rottende producten en houd uw afval afgesloten.

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn destructief ongedierte dat goed gedijt in de winter vanwege hun voorliefde voor vochtige, koude plaatsen. Ze kunnen uw eigendom beschadigen en allergieën veroorzaken. Een vrouwtje kan tot 1000 eitjes leggen; als ze eenmaal in groten getale groeien, vindt u ze op boekenplanken, behangpapier of zelfs kleding. Wacht daarom niet met zilvervisjes bestrijden en schakel een professionele ongediertebestrijder in.

7 insecten waarop je moet letten in de winter

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *