Als je besluit om een aquarium te nemen dan weet je dat je ook speciale verlichting zult moeten aanschaffen. En waar kan dat beter dan in een winkel die zich hierin gespecialiseerd heeft? Lees snel verder om meer te ontdekken over de mogelijkheden en opties die je hebt als het gaat om de verlichting van je aquarium.

Soorten lampen

Vroeger waren alle aquariumlampen gloeilampen en tl-buizen. Deze gaven redelijk veel licht, maar kosten veel stroom en de keuzemogelijkheden waren beperkt.

Tegenwoordig zijn er LED-lampen beschikbaar die vele voordelen bieden ten opzichte van de conventionele manier om het aquarium te verlichten. Deze lampen hebben een hogere lichtopbrengst en verbruiken minder stroom. Daarnaast generen LED-lampen minder warmte, wat het makkelijker maakt om de temperatuur van het water op het goede niveau te houden.

Zoet en zout water

Afhankelijk van de vissen die je in je aquarium wilt houden zul je moeten kiezen voor zoet of zout water. Wat echter minder bekend is dat er voor beide soorten ook aparte LED-lampen verkrijgbaar zijn. Op die manier kun je voor de meest optimale verlichting voor jouw aquarium kiezen.

Voordelen van LED-lampen

Er zijn diverse opties als het gaat om LED-lampen voor het verlichten van een aquarium. Er is een grote verscheidenheid aan LED-lampen verkrijgbaar, zodat je altijd verlichting kunt vinden die bij jouw aquarium en smaak past.

Zo zijn er bijvoorbeeld speciale LED-lampen die dimbaar zijn. Dit is een groot voordeel omdat je op deze manier precies die hoeveelheid licht kunt instellen die optimaal is voor de vissen en begroeiing van jouw aquarium.

Daarnaast zijn er voor zoetwater-aquaria LED-lampen te koop die een retro-uiterlijk hebben. Daarmee kun je de efficiëntie van een LED-lamp combineren met een nostalgisch uiterlijk. Tip: aquarium verlichting dimbaar. Ook zijn er diverse mogelijkheden om je LED-lampenset uit te breiden. Dit kan belangrijk zijn als je een groot aquarium hebt.

Een extra voordeel wat tegenwoordig zeer populair is, zijn de afstandsbediening en het klokprogramma. Zo kun je vanaf een mobiele telefoon de verlichting aanpassen, maar ook een weekschema inprogrammeren zodat je altijd zeker weet dat je vissen voldoende maar niet te veel licht krijgen.

Conclusie

Het licht in een aquarium is niet alleen van belang voor jou om je vissen goed te kunnen zien, maar het is ook van levensbelang voor de vissen. Als een aquarium te donker is of juist te fel verlicht kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de dieren en planten in het aquarium.

Het is dan ook belangrijk om je vooraf te verdiepen in de hoeveelheid licht die je nodig hebt. LED verlichting aquarium lampen bieden vele voordelen voor het verlichten van een aquarium, zoals veel licht tegen een laag stroomverbruik en weinig warmte, de mogelijkheid om de lamp te dimmen en nog veel meer.

Meer sfeer in huis met aquarium verlichting

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *