Een jaarlijkse inspectie, zo niet een halfjaarlijkse, zou moeten worden uitgevoerd op elk bouwwerk als onderdeel van het onderhoudsschema. Alle mechanische apparatuur en belangrijke onderdelen van het gebouw moeten tijdens dit onderzoek worden geobserveerd en getest. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, ramen, deuren, loodgieterswerk en daken. Het onderhoud van uw daksysteem kan moeilijk zijn omdat de meeste mensen nog nooit de bovenkant van hun residentiële of commerciële gebouwen hebben gezien. Hoe beantwoord je de vraag “Wanneer moet ik mijn dak vervangen”, zonder op je dak te komen?

Hoewel wij u zullen adviseren over de zaken die u moet evalueren bij het inspecteren van uw dak, is het daadwerkelijk op het dak gaan iets wat u zult moeten doen.

Zoek naar licht dat door het dak komt

Om erachter te komen of uw bedrijfspand goed geïsoleerd is, gaat u naar een onafgewerkte ruimte en doet u overdag de lichten uit. Als u overal licht naar binnen ziet stromen, betekent dit dat er isolatieproblemen zijn, aangezien zonlicht door kieren of gaten naar binnen kan komen. Hetzelfde proces geldt voor het vinden van isolatieproblemen in uw huis; u zult echter waarschijnlijk naar uw zolder moeten klimmen om te inspecteren of er lichtbronnen zijn.

Uw dak veroudert

De gemiddelde levensduur van een dak is 20-30 jaar. Als uw dak in deze periode valt, is het belangrijk om snel te beginnen met het plannen van een vervanging. Hoewel er op dit moment misschien nog geen zichtbare schade is, is het slechts een kwestie van tijd voordat het bergafwaarts gaat. Door het probleem voor te zijn en uw dak proactief te vervangen, kunt u rampen of noodsituaties in de toekomst voorkomen.

Wanneer donkere vlekken en strepen zich beginnen te vormen

Kijk bij het inspecteren van uw dak naar eventuele verkleuringen. Donkere strepen of vlekken kunnen erop wijzen dat uw dak al beschadigd is door vochtophoping rondom het dak. Deze vlekken kunnen ook naar de buitenkant van uw woning kruipen, wat erop wijst dat er water door de dakbedekking lekt en door de muren wordt geabsorbeerd.

Verzakkende gebieden of dips

Na verloop van tijd kan water ervoor zorgen dat uw dak verzakt. Als u verzakkingen of kuilen op uw dak opmerkt, neem dan een bezemsteel en prik in het midden van de kuil. Als het verzakte gedeelte vochtig en zacht is, betekent dit dat er al water is opgenomen in de dakbedekking onder de toplaag, waardoor vervanging nodig is.

Uw dak lekt

Een lekkend of rot dak is de meest voor de hand liggende indicatie dat uw dak aan vervanging toe is. In dit geval moet u contact opnemen met een professional die voor de vervanging van uw residentiële of bedrijfspand dak kan zorgen.

Schade

Uw dak wordt blootgesteld aan alle soorten weer, en soms kunnen zware stormen het dak beschadigen. Scheuren, opwaaiend materiaal of losgewaaide onderdelen zijn voorbeelden van deze schade. Het is mogelijk om kleine gebreken te repareren, maar als de schade aanzienlijk is, is het slechts een kwestie van tijd tot het bijkomende problemen veroorzaakt. Neem contact op met met een professioneel dakdekkersbedrijf, zoals Dakdekker Eindhoven, voor een gratis dakinspectie en een vrijblijvende offerte om de dakschade te repareren of uw dakbedekking te vervangen.

Hoe weet u wanneer u uw dak moet vervangen?

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *