Ben jij een echt buitenmens en borrel je graag ’s avonds en in het weekend met vrienden in de tuin? Dan is een veranda echt iets voor jou. Bij een veranda denk je al snel aan een Amerikaans huis met een grote houten overkapping en een schommelstoel om in te relaxen. Maar in Nederland wordt een veranda kopen ook steeds populairder. In dit artikel gaan we de opties uitwerken die jij hebt om voor jouw huis een veranda aan te leggen.

Wat voor soorten veranda’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten veranda’s op de markt verkrijgbaar. Voor ieder probleem is een oplossing, voor iedere tuin is een geschikte veranda! Onderstaand zijn de soort veranda’s die je kunt aanschaffen voor je tuin.

Transparante veranda

Heb je een modern huis en wil je de veranda ook een moderna uitstraling geven, dan is een transparante veranda voor jou de juiste keuze! Maak je veranda van glas of transparante polycarbonaat materialen en de framdelen zijn vaak van aluminum. Behalve dat je veranda erg licht is en een moderne uitstraling heeft, is deze soort veranda ook nog erg makkelijk zelf in elkaar te zetten.

Pergola veranda 

Wil je op een eenvoudig, en vaak een wat goedkopere, manier een veranda zetten? Dan is een pergola veranda voor jou de juiste keuze. Met houten of stalen balken maak je aan je woning vast om zo extra schaduwplekken te creëren. Door het lichte gewicht van het materiaal is dit een eenvoudige manier van bouwen van een veranda.

Gevelveranda

Het woord zegt het eigenlijk al, een gevelveranda is een deel van de muur dat een hoog dak omsluit, waardoor de ingang zich onderscheidt van de rest van de veranda. Dit soort veranda verlengt je woonruimte aanzienlijk.

Voordelen van een veranda

Zoals in de intro al aangegeven is een veranda echt een verbetering van je woonkwaliteit. Als buitenmens, ben je graag buiten en zeker in de vroege weken van de lente en diep in de nazomer wil je graag nog genieten van het buiten zijn. Zonder een veranda zit je al snel in de weer elementen en zal je sneller naar binnen gaan bij de eerste regendruppels. Een veranda heeft ook als groot voordeel dat het de waarde van je woning aanzienlijk hoger maakt. Door jouw uitbouw verhoog je de WOZ waarde van je huis en dit zal een makelaar ook zeker meenemen in de prijs. Uiteraard is dit alleen maar mooi meegenomen, want je koopt een veranda uiteindelijk voor je plezier.

Mag je zonder toestemming een veranda aanleggen?

Je mag in Nederland in de meeste gemeentes je veranda zonder toestemming bouwen. Houdt wel rekening als jouw veranda aan deze eisen gaat voldoen:

  • Hij is groter is dan 30 vierkante meter
  • Meer dan 50% van het tuinoppervlakte wordt gebruikt
  • De veranda wordt als hoofdwoning wordt gebruikt

Neem voor de zekerheid contact op met de gemeente voor je de veranda gaat aanschaffen.

Geef je tuin een update met een veranda

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *