Net als het voorgaande jaar brachten we in 2021 weer veel tijd door in onze tuinen. We hebben vogelvoeders opgehangen, tuinen geplant en geleerd om te genieten van “terras life”. Volgens de enquête van National Gardening Association brengt meer dan de helft van de mensen twee uur langer buiten door dan vóór de pandemie en kijkt er niet naar uit om in 2022 weer naar binnen te gaan. In plaats daarvan willen ze graag creatief worden met werven, veranda’s en patio’s.

Nu mensen hebben ervaren hoeveel plezier ze kunnen halen uit hun buitenruimtes, willen ze er leefbare ruimtes van maken.

1. Mengen binnen en buiten

Waarom combineert u het buitenleven niet met het binnenleven? Omdat tuinders zoveel tijd thuis doorbrengen, realiseren ze zich dat het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten de leefruimte vergroot. Het kan een sterk gevoel van de plaats creëren en verbinding maken met de natuurlijke wereld.

Hoe het buitenleven naar binnen te brengen:

 • Plant een kleine kruidentuin in de buurt van een zonnig raam
 • Planten kunnen worden gekweekt in kamers met weinig natuurlijk licht met behulp van groeilampen
 • Plaats hangende plantenbakken buiten zodat je vanuit een raam het groen kunt bekijken
 • Plaats een klimplant naast een raam zodat je hem vanuit het raam kunt zien.

Hoe de binnenkant naar buiten te krijgen:

 • Leun achterover en ontspan. Als je een loungebank, stoel of hangmat hebt, zal je ruimte uitnodigender zijn.
 • Bouw een tuinkamer om uw leefruimte uit te breiden en geniet van de  frisse lucht terwijl u gezellig wordt.
 • Gebruik voor een gevoel van omheining hoge struiken of hangende planten.
 • U kunt slingers, buitenlantaarns en fakkels gebruiken om voldoende verlichting te creëren.

2. Buitendouches

Mensen houden van een buitendouche ideeën, nietwaar? Het was een feature op de RHS Chelsea Flower Show 2021,  een opkomende trend. Het is het ideale tuinaccessoire voor koele zomerdagen. Er zijn verschillende buitendouchestijlen om uit te kiezen, variërend van eenvoudige draagbare stijlen tot luxere behuizingen.

3. Een buitenkantoor hebben

Volgens experts zal 53% van de Amerikaanse werknemers in 2022 op afstand werken. Maak een werkruimte op uw terras, tuin of terras als u tot die groep behoort. Zoom ziet er beter uit in natuurlijk licht en de zon kan je opbeuren. Buitenwerkplekken hebben veel van dezelfde functies als een binnenkantoor:

 • Privacy, die kan worden gemaakt met dichte beplanting om omgevingsgeluiden te dempen en naburige uitzichten te blokkeren
 • Met een pergola of tree kunt u schaduw creëren
 • Een desk,  loungebank en stoel, die een ligstoel en een bijzettafel kan zijn, of een bistrotafel en een patiostoel
 • Versier je “kantoor” met hangende plantenbakken en tropische planten in containers. Tl-lampen zullen je nooit meer aanspreken.

4. Een fitnessruimte in de tuin

Thuis sporten is nog nooit zo populair geweest. U kunt overwegen om uw trainingsruimte te upgraden met een gelikte fitnessstudio! Dan hoef je niet meer te betalen voor een sportschool abonnement – het is een win-win! Bovendien is het sowieso beter om buiten te sporten. Het toevoegen van een strak bureau en een lounge slaapbank aan een op maat gemaakt tuinkameridee zoals dit kan ook dienen als een kantoor of een koele kamer.

5. Rustige tuinen creëren

Onze geestelijke gezondheid wordt verbeterd door tuinieren, zoals we allemaal weten. Het is één ding om te zeggen dat we meer tijd in onze tuinen zullen doorbrengen, maar het is iets anders om het te doen. Tuinders worden selectiever over welke stukken ze aan hun tuin toevoegen; ze kiezen zorgvuldig stukken die hen zullen verleiden.

 • Voel je sentimenteel. Je kunt een plant planten die je aan een geliefde herinnert als het goede herinneringen oproept.
 • Kies kleuren die je een goed gevoel geven. Bepaal bij het selecteren van planten welke kleuren je wel en niet leuk vindt.
 • Verbind je zintuigen: houd geurende planten in de buurt wanneer je tijd in de ruimte doorbrengt.
 • Voeg zachte textuurplanten toe in de buurt van paden, zodat je er tegenaan kunt borstelen terwijl je door je tuin loopt.
 • Voeg water toe of planten die ritselen in de wind, zoals siergrassen.
De tuin trends van 2022 – Deze moet je weten!

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *