De verschillende parfum geuren worden onderverdeeld in verschillende families

Parfum bestaat al eeuwen, en wordt vaak gezien als een luxeartikel. Maar wat is parfum? Parfum is een mengsel van geurige essentiële oliën en aromatische verbindingen, fixeermiddelen en oplosmiddelen. Sommige mensen dragen het om zichzelf aantrekkelijker of zelfverzekerder te maken, terwijl anderen het dragen omdat ze van de geur houden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten parfum op de markt, dus hoe kies je welke het beste bij je past? In deze blog bespreken we daarom de verschillende soorten parfum die er zijn!

Verschillende soorten parfum

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten parfum op de markt, en ze kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun geur. Deze verschillende geuren kan je ook terugvinden in het zogeheten geurwiel. In totaal zijn er veertien verschillende geuren van parfum op het geurwiel opgenomen. In deze blog zullen we ons daarom beperken tot de meest populaire hiervan.

Bloemig parfum

Een populair type parfum onder vrouwen zijn bloemige parfums. Dit parfum bevat meestal geurige essences van bloemen zoals jasmijn, roos, en lelietjes-van-dalen. Ze hebben vaak een zoete, poederachtige geur die veel mensen aantrekkelijk vinden. Over het algemeen zijn de meest populaire vrouwen geuren vaak bloemige parfums.

Houtachtig parfum

Een ander veel voorkomend type parfum is houtachtige parfum. Deze parfums bevatten essences van bomen en andere planten, en hebben meestal een muskusachtige, aardachtige geur. Ze kunnen heel verfrissend en mannelijk zijn. Dit type parfum kan vaak naar een bos ruiken. Een ander voorbeeld van een soort mannenparfum kan meer naar leer ruiken.

Citrus parfum

Er is ook een soort parfum die sterk doet denken aan citrus. Dit parfum bestaat vaak uit geurige oliën van vruchten zoals sinaasappels en citroenen. Deze parfums zijn meestal vrij licht en verfrissend, met een pittig aroma. Niet iedereen is een groot voorstander van dit type parfum, voornamelijk omdat het een geur is die je over het algemeen goed kan onderscheiden, wat niet iedereen even prettig vindt.

Parfum kopen

Om erachter te komen welke parfum jij of je geliefde lekker vindt, is het een goed idee om te beginnen met de verschillende families. Er zijn namelijk vier hoofd families van parfum. Dit zijn de bloemige, oriëntaalse, houtachtige en frisse families. Als je eenmaal een soort geur hebt gevonden die je lekker vindt, kun je zo verder kijken naar de subfamilies. Nu weet je alles over parfum, parfum families en hoe je het beste parfum vind!

Parfum: Een uitgebreide gids voor de verschillende soorten

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *