WOWN! collectie van Binti Home #wownbybintihome

WOWN by Souraya Hassan Binti Home collectie Kwantum ©BintiHome

WOWN! by Binti Home

Tijd voor weer een nieuwe blog en dit keer geen sneak peek meer. Wat fijn dat we eindelijk alles met jullie kunnen delen. Na de officiële lancering van vorige week hebben we zoveel mooie berichten mogen ontvangen! Ik weet inmiddels dat de tafel/poef én de tafellamp een heel gewild item is. Blijft toch heel erg speciaal om zulke positieve reacties te ontvangen over jouw eigen ontworpen producten.

Gedurende het proces van het ontwerpen kwam af en toe het gevoel van onzekerheid om de hoek kijken. Eigenlijk heb ik dit bij elk project. Ik onderneem heel erg op gevoel en doe dus alle projecten ook puur op gevoel. Ik geloof dat dit de beste manier van werken is. Maar toch komt er dan altijd een moment dat ik begin te twijfelen. ‘Is het wel goed genoeg?’, ‘Gaat de opdrachtgever dit wel leuk vinden?’, ‘Gaan mensen deze producten wel kopen?’. Misschien heeft het ook wel een beetje met perfectionisme te maken. Ik geloof ook dat het heel gezond is om dit soort momenten hebben want hierdoor word je juist weer scherp om vervolgens echt alles te geven en een project of product af te leveren waar je trots op bent. Uiteindelijk heb ik deze hele #wownbybintihome collectie ontworpen met heel mijn hart en ziel.

WOWN by Binti Home collectie Kwantum ©BintiHome

Wownbybintihome collectie : Vaas met okergele rand, wandhanger palmboom, Brass wandhaak rond, ronde manden voor aan de wand, tafellamp ‘Olielamp’, waxinelichthouder van turquoise met brass

WOWN by Binti Home collectie Tafel poef Kwantum ©BintiHome

Wownbybintihome collectie : Vloerkleed, tafeltje / poef, waxinelichthouders turquoise en okergeel ( ook wel te gebruiken als schaaltje)

Inspiratie & culturele mix

Al eerder schreef ik een blog over waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor mijn projecten en producten. Ik schreef dat Egypte, mijn tweede thuisland, een groot inspiratiebron is. Mijn half Nederlands half Egyptische roots zijn dan ook wel leidend in alles wat ik doe. Ik ben altijd op zoek naar een mooie combinatie maar wil wel altijd dat er een balans is. Zo hou ik erg van arabische patronen maar werk dit dan wel weer uit in subtiele kleuren. Of een kleurenpalet dat bestaat uit Scandinavische tinten als grijs en mint groen aangevuld met warme etnische aardetinten als okergeel, camel en groen. Deze kleurenmix zie je ook terug in mijn collectie voor WOWN!.

Ook qua materialen zie je een duidelijke mix terug komen. Zo vind ik het erg mooi om materialen met elkaar te combineren. Denk aan brass met mangohout in het tafeltje met daarin ook nog een poef van een mint kleurige stof. Dezelfde combinatie van brass en mango hout zie je terug in de ronde spiegel. De kandelaars zijn ook weer een mix van glas en brass. Juist de variatie aan kleuren en materialen geven een interieur zoveel sfeer en als je deze kleuren vervolgens op meerdere plekken terug laat komen ontstaat er een harmonie. Zo verwerk ik mijn styling tips van mijn werk als stylist ook weer in de ontwerpen van mijn producten. Want in deze collectie, én de collectie van Ensuus en Zilverblauw, vind je toch wel echt musthaves voor ieder interieur : kussens, vloerkleden, kaarsenstandaards, posters, tafeltjes, wandhangers, spiegels en manden. Eigenlijk sfeermakers voor ieder huis en ik ben dan ook echt heel erg benieuwd wat jouw favorieten zijn.

WOWN by Binti Home collectie Kwantum ©BintiHome

Wownbybintihome collectie : Vloerkleed, tafeltje/poef, waxinelichthouders, mand (plant), plaid, kussens

Van schets tot product

Wat ik zo ontzettend bijzonder vind aan deze collectie is dat iets wat je een tijd geleden hebt geschetst en bedacht nu echt een product is geworden wat jullie straks kunnen kopen. In het bijzonder ben ik erg trots op mijn tafellamp geïnspireerd op de olielamp. Met het draaiwieltje, waar je normaal gesproken het lontje mee aansteekt, doe je nu de lamp ook echt aan. De kleuren zijn ook heel mooi uitgekomen. In de film laat ik zien hoe dit proces tot stand is gekomen ( iets met een gifgroene sample!). Toen ik deze lamp voor het eerst zag viel mijn mond open, zo gaaf om te zien. En toen ik alle producten thuis kreeg om te stylen en fotograferen maakte ik eerst even een vreugde dansje… want alles dat ik had ontworpen staat zo mooi in ons huis. Ik kan dan ook echt niet wachten om de producten straks bij jullie in huis te zien staan. Nog steeds zo onwerkelijk!

Vanaf maandag 19 maart is de hele collectie verkrijgbaar in de online shop van Kwantum maar ook in meer dan 100 winkels van Kwantum in Nederland én België. De producten op deze foto’s zijn een selectie van de Wownbybintihome collectie. Uiteraard deel ik de komende tijd nog meer foto’s. Volg ons ook meteen op de WOWN! instagram om meer foto’s en inspiratie te zien van onze collectie!

WOWN by Binti Home collectie tafellamp Kwantum ©BintiHome

Wownbybintihome collectie : Tafel lamp ‘Olielamp’

WOWN by Binti Home collectie spiegel Kwantum ©BintiHome

Wownbybintihome collectie : Ronde spiegel, vaasje met okergeel, mand met geel accent ( plant ), 2x ronde wand hangers

WOWN by Binti Home collectie Kwantum ©BintiHome-2

Wownbybintihome collectie : Ronde spiegel brass en mangohout, ronde wand mand

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog! Liefs Sourays ( Meer over Binti Home Blog lezen, kijk dan hier verder )

 

Wil je de foto’s gebruiken voor publicatie op jouw eigen blog?
Vermeld dan het volgende : Styling en fotografie – Souraya Hassan, Binti Home voor WOWN!
Wil je de High Ress beelden ontvangen voor een publicatie? Neem dan even contact op.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *