Hoe inspiratie werkt – door Souraya van Binti Home


Voor mijn werk als interieurstylist en fotograaf laat ik mij door veel dingen inspireren. Kleur, en dan met name de combinatie van kleuren, is daarbij voor mij altijd een bindende factor. Of het nu op straat, in een winkel, restaurant of een mooi boek is, die inspiratie is overal. Ik kan ontzettend blij worden als kleuren samen een verrassende, mooie, zachte of juist contrastrijke uitstraling geven.


Soms is het moeilijk uit te drukken wat dit gevoel nu precies is. Het is denk ik een soort blijdschap waardoor ik geïnspireerd raak om nieuwe dingen te creëren. Ik pas die kleurcombinaties vervolgens toe in mijn eigen huis maar ook in nieuwe stylingprojecten. Vergrijsde aardetinten zoals camel, okergeel, beige en groentinten – echt kleuren uit de natuur – zijn mijn grote favorieten.


Ik laat mij dan ook graag inspireren door mijn reizen en de prachtige natuurlandschappen die ik daar aantref. Verhalen uit het straatbeeld van een ander land zoals historische details, handgemaakte producten en ambachten inspireren mij ook enorm. Die verhalen neem ik vervolgens mee naar huis in de vorm van foto’s die ik inlijst of in de vorm van voorwerpen die een mooi plekje in huis krijgen. Voor mij dus geen standaard souvenirs maar juist producten met een verhaal voor een mooie herinnering. Al die verhalen die ik in verschillende landen verzamel, gecombineerd met bepaalde kleurcombinaties zorgen ervoor dat ik geïnspireerd blijf om steeds opnieuw nieuwe interieurs of producten te ontwerpen.


Een andere grote inspiratiebron is mijn tweede thuisland Egypte. Van kleins af aan kom ik er meerdere keren per jaar. De historie, de warme familiebanden en vooral de ambachten die er nog uitgeoefend worden maken mij heel erg blij. Het stadje Fayoum, zo’n anderhalf uur rijden ten zuiden van Caïro is één van mijn favoriete plekken in Egypte. De huizen in Fayoum hebben allemaal verschillende kleuren. Het is tevens het creatieve hart van de pottenbakkers én het is omringt door schitterende natuur. Een inspirerende plek waar ik steeds weer naar terugkeer en waar ik iedere keer weer inspiratie vandaan neem voor mijn werk en mijn huis!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] eerder schreef ik een blog over waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor mijn projecten en producten. Ik schreef dat Egypte, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *