Hoe inspiratie werkt – door Anki van Zilverblauw


Op inspiratievlak ben ik misschien een beetje raar (of eigenlijk misschien niet alleen op inspiratievlak, al gaat het wellicht wat ver om daar in dit bericht dieper op in te gaan). Ik haal mijn inspiratie namelijk uit gekke dingen. Dingen die, in eerste instantie, helemaal niks te maken lijken te hebben met de producten die we maken voor WOWN!. Het zijn geen mooi gestylede taferelen of interieurs die me inspireren, maar vooral vormen, lijnen en kleuren. En die kunnen overal zijn.Ik vind ze vaak buiten, op straat of in de natuur en heb een voorliefde voor roze gebouwen. Het állerliefst zie ik gebouwen met een twist, die bijvoorbeeld qua kleur afwijkend zijn en dan ook nog een bijzondere bestemming hebben. Zoals de roze McDonald’s op de foto. Dat ik een foto heb van deze gekke roze McDonald’s, maakt me heel gelukkig. Het roze kasteel doet iets vergelijkbaars met me. En voor de foto met besneeuwde roze stoeltjes, die net ijsjes lijken, wachtte ik met smart totdat het ging sneeuwen om vervolgens, zodra de zon opging, op pad te gaan om deze (voor mij) perfecte combinatie van vormen en kleuren vast te leggen. Ik zei toch dat ik beetje raar ben?


Vorig jaar ben ik met mijn man en kinderen op vakantie geweest in het gebouw van mijn dromen, ontworpen door architect Ricardo Bofill. Een gebouw naar mijn hart, het was één grote inspiratieboost. Als ik kijk naar mijn collectie voor WOWN!, denk ik dat veel van onze producten gebaseerd zijn op gebouwen die ik heb gezien. En dan niet eens de volledige gebouwen, maar soms is een lijn, een kleur of de manier waarop het licht op een muur valt, voldoende om een luikje in mijn hoofd open te maken.


Het product dat er vervolgens uit voortkomt, heeft niet altijd een zichtbare link naar de inspiratie die eraan vooraf ging, maar als je goed kijkt, is er wel vaak een bepaalde link. Soms in kleur, soms in lijnen, soms in vorm. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gele vitrinekastje dat we maakten voor WOWN! Het kastje vormt een kader om je waardevolle spullen en doet zo ongeveer wat een gebouw ook doet, al gaat het in het geval van het gebouw niet alleen om spullen. Als ik een inspiratiecirkel op zo’n manier rond kan krijgen, geeft me dat een heerlijk gevoel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *